Pirrouet®: CO2-negative facade mursten

Vandersanden’s mest revolutionerende nye udvikling er Pirrouet® CO2-negative facade mursten. Facademursten, der absorberer ikke mindre end 60 kg CO2 per ton materiale under produktionsprocessen. Under hærdning danner CO2 en permanent binding med de materialer, der indeholder Calcium. Med Pirrouet® tager Vandersanden ikke kun det næste skridt i at gøre deres produktionsproces mere bæredygtig (en af forpligtelserne i deres Together to Zero bæredygtighedsløfte), de tilbyder også en mursten med en karakteristisk æstetik. Med et udvalg af ni forskellige farver kan hver facade få et unikt, æstetisk udseende.

Innovativ produktionsproces af Pirrouet®

Til produktionen af Pirrouet® blandes mineralske rester fra stålindustrien med sand, farvestoffer og vand. Disse materialer bliver presset ned i en murstensform. Man lader det herefter hærde i et konditioneret rum med en høj koncentration af CO2. CO2’en reagerer med calciumoxidholdige materialer og danner carbonater. Denne permanente binding skaber en hård kalkstenslignende mursten.

Hvad er fordelene ved Pirrouet®?

 • CO2-negativt produkt: Der optages mindst 60 kg CO2 pr. ton Pirrouet®-mursten under produktionsprocessen, som permanent binder sig til de calciumholdige materialer under hærdningen af murstenene.
 • CO2-neutral produktion: For at fuldende den bæredygtige proces, producerer Vandersanden stort set selv grøn strøm via deres solpaneler og vindmølle.
 • Reduceret brug af primære råvarer: Op til 80 % af de råvarer, der bruges, stammer fra rester fra stålindustrien.
 • Mindre spild: Ved at genbruge restprodukter reduceres mængden af affald.
 • Høj dimensionsstabilitet: Pirrouet®-mursten er ekstremt formstabile.
 • Ekstremt høje kvalitetsstandarder: Disse bæredygtige mursten opfylder de strenge europæiske keramikstandarder.
 • Fås i ni forskellige farver, hver med en unik æstetik.

Pirrouet® størrelser og farver

Pirrouet®-startsortimentet omfatter facade mursten i ni farver med en specifik overfladetekstur og en gennemsigtig beskyttende belægning. Murstenene går i produktion i andet kvartal af 2024, i den nye fabrik, som bliver bygget til dette formål. For at producere Pirrouet® så bæredygtigt som muligt, pigmenterer vi kun cirka en centimeter af det øverste lag: 1 båre er farvet. 25 % af murstenen er fuldfarvet, med en tekstureret header og båreside velegnet til hjørner og specielle applikationer.

De fås i fire størrelser:

 • LF50-S: +/- 240 x 72 x 50 mm (mest bæredygtige format)
 • WF: +/- 210 x 100 x 50 mm
 • DF: +/- 215 x 100 x 65 mm
 • XXL44-S: +/- 440 x 72 x 44 mm

Oplev alle Pirrouet®-farverne

Pirrouet® Natural Grey

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Cosy Beige

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Summer Yellow

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Sandy Brown

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Sunrise Orange

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Striking Red

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Stylish Brown

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Mystic Grey

CO2-negative facade mursten

Pirrouet® Serious Black

CO2-negative facade mursten

Produktionssted i Lanklaar

Vandersanden er i øjeblikket ved at bygge en ny fabrik i Lanklaar til produktion af Pirrouet® CO2-negative mursten. Fra 2024 vil denne nye placering gøre det muligt at producere 30-35 millioner Pirrouet®-mursten årligt, samtidig med at der bruges CO2 under hærdningsprocessen. Dette nye produkt vil hjælpe med at spare op til 80 % i primære råvarer og reducere affald markant. Et stort skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid. Together To Zero

Together to Zero

Together to Zero er et løfte om at drive og producere helt CO2-frit i 2050. Du kan læse mere om de konkrete skridt til at reducere CO2-udledningen til nul her:

Se også Vandersanden’s byggesystem med E-Board og murstensskaller her: