PIR isolering er en termisk isoleringsplade med en kerne af ​​skum, lavet af polyisocyanat. PIR er kemisk modificeret polyurethan, som har holdbarhed og øget modstandsdygtighed over for høje temperaturer. Strukturen i skummet nedbrydes ved temperaturer over 300°C og forkuller delvist. Det forkullede lag forhindrer indtrængning af høj temperatur gennem pladen, hvilket udgør en mere effektiv beskyttelse mod brand. PIR isolering er meget populært i Europa og globalt og erstatter med succes, termiske isoleringssystemer, som er baseret på stenuld og polystyren (styrofoam). Dette skyldes de suveræne varme isoleringsegenskaber i denne type af byggematerialer, holdbarhed, nem og hurtig installation, opfyldelse af brandkrav med en materialevægt på omkring 30 kg pr. kubikmeter. PIR isolering giver mulighed for fuldstændig varmeisolering af industri- og boligbyggerier, fra gulv til tag.

Med eller uden gips plade?

Som du kan se på billeder her, er PIR isoleringspanelerne forskellige.
Til venstre ses en plade med en overflade af gips, hvor den til højre er med en termisk overflade. PIR isoleringspanelerne kan dermed bruges til ind og udvendig facade renovering, eller til dit nye byggeri.

Nedenfor kan du se en illustration hvordan panelerne kan sammensættes.

Ønsker du at forbedre isoleringen i et eksisterende byggeri?

Så kan du med fordel kigge på vores mulighed med E-Board facade isolering og murstensskaller. Her kan du give dit byggeri et super flot design og få en langt bedre isoleringsevne!