Toftegaard Group er forhandler af det belgiske byggesystem “Skellet”.

Skellet stålprofiler består af et enormt antal former og tykkelser. Den ene form kan absorbere mere tryk og vridningskræfter end den anden. Jo flere kræfter en profil kan overføre i forhold til sin vægt, jo mere effektiv er profilen. Den mest effektive form til at absorbere tryk- og vridningskræfter er en cirkel. Imidlertid har rørformede profiler to store ulemper: de er svære at forbinde, og det er praktisk talt umuligt at montere plader mod dem.

En lidt mindre effektiv form end cirklen er firkanten. Firkantede kasseprofiler er nemmere at forbinde end rørprofiler. Det er også muligt at skrue plader mod firkantede kasseprofiler. Ulempen er, at fortykkelsen af ​​forbindelsesstykkerne kommer i vejen, når plader skrues mod de firkantede kasseprofiler.

Skellet-profilens form løser disse ulemper! Fordelene ved den stærke kasseprofil bibeholdes og hjørnerne sættes tilbage, så forbindelsesstykkerne aldrig kommer i vejen, når plader skrues mod Skellet-profilerne. De mest komplekse forbindelsesstykker kan bruges uden at forstyrre hinanden.

Hver Skellet-profil har huller på et gitter på 25 mm. Disse bruges til at forbinde profilerne ved hjælp af popnitter. Dette hulmønster sikrer en enorm dimensionsstabilitet og fleksibilitet, både i design og under konstruktion. En bekvemmelighed for både arkitekt og håndværker!

Skellet byggesystemet består kun af boltede og nitte forbindelser. Disse kan tages af uden at beskadige profilen eller forbindelsesstykkerne. Disse profiler kan så perfekt genbruges i et andet projekt.

De forsænkede hjørner og gitteret af huller giver Skellet-profilen den egenskab, at små profiler perfekt kan sammenkædes til en lang profil. Det betyder, at der næsten ikke opstår savaffald ved brug af Skellet.

Skellet-profilen er alsidig og kan bruges cirkulært. Det er også et perfekt lagerprodukt!

Profilens form og gitteret af huller giver Skellet-profilen den unikke kombination af egenskaber: let, fleksibel og cirkulær!